Klikgebit Hilversum

Klikgebit Hilversum: Van Hooft Tandprotheticus

Wilt u nooit meer onzeker zijn over uw lach die een belangrijke rol speelt bij uw uiterlijk? Laat Van Hooft Tandprotheticus Hilversum u dan helpen bij het aanmeten van een klikgebit.

Wat is een klikgebit?

voorbeeld van een klikgebitEen klikgebit is een variant op het standaard kunstgebit en is de oplossing wanneer er niet voldoende houvast is voor een reguliere gebitsprothese in uw kaak. De prothese wordt ‘vastgeklikt’ op deze implantaten. 

De tandheelkundige implantaten fungeren als de nieuwe wortels van het klikgebit. Met een klikgebit kunt u weer genieten van iets eenvoudigs als eten: u hoeft niet meer bang te zijn dat dat ineens misgaat, terwijl u net met anderen aan het dineren bent.

Het verschil tussen een klikgebit en een gewone prothese is dat een gewone prothese zijn houvast op de kaak kan verliezen en daardoor kan gaan schuiven. Met een klikgebit kan zoiets niet gebeuren en is het daardoor net alsof u uw vaste gebit weer terug heeft.

Meer informatie over onze gebitsprotheses

Wat kost een klikgebit?

De kosten voor een klikgebit op implantaten in de boven- en onderkaak hangen af van het aantal implantaten in de kaak, het botvolume van de kaak en de staat van uw gebit.

Wanneer is een klikgebit aan te raden?

Een klikgebit is geschikt als het botvolume in de boven- of onderkaak ernstig is geslonken. In dat geval is een klikgebit voor u de beste oplossing. Er worden dan implantaten in de kaak geplaatst, waar het klikgebit op wordt geklikt.

Vooral bij de onderkaak is een klikgebit ideaal, omdat in dat geval vaak slechts twee implantaten nodig zijn om een klikgebit aan te kunnen brengen. Het bot in uw bovenkaak is zachter, waardoor er bij een klikgebit op de bovenkaak vaak minimaal vier implantaten nodig zijn.

Wordt een klikgebit door de verzekering vergoed?

Basisverzekering

Ja, in de meeste gevallen wordt een klikgebit vanuit de basisverzekering vergoed. Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding vanuit de basisverzekering, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft geen eigen tanden meer.
  • Het bothoogte van uw boven- of onderkaak is ernstig verminderd, waardoor een standaard kunstgebit niet mogelijk is.

Als u aan deze eisen voldoet, maakt u kans op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Uw tandprotheticus kan u vooraf alles vertellen over de kosten: vrijblijvend en kosteloos. Vooraf vragen wij de behandeling eerst aan bij de zorgverzekeraar, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Aanvullende verzekering

Wanneer u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u misschien wel een vergoeding krijgen uit een aanvullende verzekering. Per zorgverzekeraar verschilt de hoogte van de vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Erg blij met mijn klikgebit. Ik wil deze praktijk zeker aanraden, de tandprotheticus is ervaren en geeft duidelijke uitleg over alles. Ook het klikgebit zelf is me tot nu toe erg goed bevallen! Jaap uit Hilversum

Een klikgebit: wellicht iets voor u?

Wilt u ook weer de zekerheid van een goed vastzittend gebit? Dan is een Hilversums klikgebit misschien wel dé oplossing voor u. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Van Hooft Tandprotheticus geeft graag antwoord op al uw vragen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag of opmerking*

We wijzen je op onze Privacy en cookieverklaring.