Digitale prothese van AvaDent

Bij Van Hooft Tandprotheticus maken we gebruik van digitaal happen voor het ontwikkelen van een nieuwe digitale gebitsprothese. Door middel van een mondscanner maakt de tandprotheticus een digitale kunstgebit afdruk en zo hoeft u niet meer op de traditionele manier te happen voor een gebitsprothese. Deze mondscanner heeft de vorm van een grote tandenborstel en maakt in één seconde heel veel foto’s van uw kaak en tanden. Met een digitale prothese (of een digitaal kunstgebit) van AvaDent bij Van Hooft Tandprotheticus heeft u de volgende voordelen:

  • Geen misselijkheid door het digitale happen
  • Perfecte pasvorm met een prothese op maat
  • Snelle behandeling: in 2 afspraken een nieuwe prothese
  • De kleur en stand van de tanden in overleg bepalen
  • Heel eenvoudig een nieuwe prothese door de digitale techniek

 

Om deze video te zien dient u marketing-cookies te accepteren.

 

Contact

Van Hooft Tandprotheticus
Gomarushof 13
1216 HK Hilversum
telefoon: 035 621 0004
e-mail: info@vanhooft-tandprotheticus.nl

Bel voor persoonlijk advies: 035 621 0004

 

Digitaal happen: geen afdruk meer nodig

U heeft een nieuwe gebitsprothese of kunstgebit nodig, maar u ziet erg op tegen het happen voor het maken van een gebitsafdruk. Deze techniek is vaak niet comfortabel en de uithardingstijd van het afdrukmateriaal wordt in veel gevallen als te lang ervaren, waardoor veel mensen misselijk worden. Om het maken van een gebitsafdruk patiëntvriendelijker te maken, gebruikt onze tandprotheticus een mondscanner voor een digitaal afdruk voor een kunstgebit. Dit apparaat maakt heel snel en veel foto’s van uw tanden en kaak. Het voordeel is dat u niet meer op de traditionele manier hoeft te happen en de mondscanner de grootte heeft van een tandenborstel. Zo maken we het bij Van Hooft Tandprotheticus mogelijk om op een comfortabele en patiëntvriendelijke manier een nieuwe gebitsprothese te krijgen.

Voordelen digitale prothese AvaDent

Digitaal happen voor een kunstgebit biedt diverse voordelen:

Niet meer misselijk bij het happen

Het ‘happen’ is voor de meeste mensen geen fijne ervaring. Om deze reden zien veel mensen er erg tegen op om een nieuwe gebitsprothese te nemen of om hun tanden te laten trekken. Bij onze nieuwe digitale techniek, is de kans op een misselijk gevoel echter zo goed als uitgesloten. Dit komt omdat u niet meer op de traditionele manier hoeft te happen in een bitje, waardoor het afdrukmateriaal niet meer in uw keel loopt. Onze tandprotheticus gebruikt een mondscanner om een afdruk van uw gebit te maken.

Pasvorm is veel beter

De kwaliteit van de prothesekunsthars is beter door de compactheid. Hierdoor sluit de pasvorm perfect aan op uw kaak. Omdat de prothese uit een solide blok wordt geslepen en niet in een gietvorm wordt gedaan, is het eindresultaat compacter en daardoor sterker. De digitale gebitsprotheses van AvaDent worden gemaakt van bio-hygiënisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat u minder pijnplekken in uw mond krijgt. Tevens heeft u bij een digitale prothese van AvaDent geen last van een typische prothese- mondgeur.

Snelle behandeling

Vroeger waren er meerdere afspraken nodig om een gebitsprothese te laten aanmeten en op maat te maken. Nu wordt het aanmeten van de digitale prothese meestal in twee afspraken afgerond; handig als u afhankelijk bent van anderen voor het brengen en halen en u heeft nog sneller uw gebitsprothese.

Gebitsprothese verloren? Geen probleem!

Bent u uw nieuwe AvaDent prothese verloren of is er iets anders mee aan de hand? Dan kunnen wij binnen 3 dagen een nieuwe prothese voor u maken. Uw tanden zijn namelijk digitaal vastgelegd in onze computers, dus bij vernieuwing krijgt u precies dezelfde prothese. Andere voordelen van de digitale verwerking van uw gebitsprothese zijn dat de pasvorm beter is, de prothese sterker en bio-hygiënisch is en er sprake is van een voorspelbaar eindresultaat.

Uiterlijk digitale prothese zelf te bepalen

Gezamenlijk bepalen we de stand en kleur van de tanden. De gebitsprothese wordt vervolgens speciaal voor u op maat gemaakt. Na uw 1e afspraak is de gebitsprothese binnen 2 weken klaar om meegenomen te worden.

Kosten digitale prothese van AvaDent

Een volledig kunstgebit (boven en/of onder) wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. De overige 25% is eigen bijdrage. De kosten hiervan zijn ongeveer € 310,-. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u van sommige verzekeraars bij deze eigen bijdrage nog geld terug krijgen.

Versnelde procedure is mogelijk door nieuwe technieken en bekwaamheid van de behandelaar

AvaDent digitale prothese
Tegenwoordig heeft u bij Van Hooft Tandprotheticus de mogelijkheid om deze procedure in slechts twee afspraken te doorlopen. Let op: dit geldt alleen voor volledige protheses boven en/of onder. Bij een kennismakingsgesprek beoordelen wij of dat mogelijk is.

Afspraak 1: kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek zal in kaart worden gebracht wat uw klachten en wensen zijn. Samen met de tandprotheticus wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor uw gebit.

Maak direct een afspraak

Afspraak 2: aanmeten van het nieuwe kunstgebit

Bij dit consult meten we de hoogte van de kaken en maken we een pasvorm voor uw nieuwe gebit. De digitale prothese wordt na deze afspraak gefabriceerd.

Afspraak 3: afleveren van het nieuwe kunstgebit

Bij deze laatste afspraak kunt u direct uw nieuwe AvaDent prothese meenemen.

De AvaDent prothese die ik bij Van Hooft Tandprotheticus heb gekregen zit erg fijn. Na 3 afspraken kreeg ik de digitale prothese al en hij past precies is mijn gebit. Michelle uit Hilversum

Neem vrijblijvend contact op voor een digitale prothese

Wilt u meer informatie over een digitaal kunstgebit of wilt u weten of een digitale prothese voor u geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel  naar 035 621 0004 of mail naar info@vanhooft-tandprotheticus.nl.

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Van Hooft Tandprotheticus
Gomarushof 13
1216 HK Hilversum
telefoon: 035 621 0004
e-mail: info@vanhooft-tandprotheticus.nl