Behandelplan

De meeste mensen zijn bang voor het happen, de eerste afdruk, bang om misselijk of benauwd te worden. Dat is niet meer nodig met de moderne materialen en nieuwe technieken.

Wat is nodig voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit.

Afspraak 1, bestaat uit een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek kan de klant duidelijk maken wat de klachten zijn. De mogelijkheid van de wensen worden in overleg met de tandprotheticus besproken.
Vervolgens wordt de eerste afdruk gemaakt, voor de vorm modellen van de bovenkaak en onderkaak.

Afspraak 2, de definitieve afspraken

Met behulp van de individuele lepels wordt een definitieve afdruk gemaakt van de beide kaken. Dit zorgt voor een betere pasvorm van het kunstgebit.

Afspraak 3. beet bepalen

De tandprotheticus bepaalt nu hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Vervolgens zoekt de Tandprotheticus samen met de klant de vorm en de kleur van de tanden uit voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Afspraak 4. passen

U komt nu terug voor het passen van de gebitsprothese in was, de proefprothese. De tandprotheticus kijkt dan of de vorige behandeling goed is uitgevoerd en of de prothese aan de wensen van de klant voldoet. Eventuele correcties kunnen dan nog worden gemaakt. Pas als de proefprothese goed is wordt het echte gebit gemaakt.

Afspraak 5. afleveren

Het nieuwe kunstgebit is klaar. Bij het plaatsen hiervan controleert de tandprotheticus of de kiezen goed op elkaar komen en of er geen pijnlijke plekken zijn.

Versnelde procedure is mogelijk door nieuwe technieken en bekwaamheid van de behandelaar.

Tegenwoordig heeft u bij Van Hooft Tandprotheticus ook de mogelijkheid om deze procedure in slechts drie afspraken te doorlopen. Let op: dit geldt alleen voor volledige protheses boven en onder. Bij een kennismakingsgesprek beoordelen wij of het mogelijk is.